vacature

Video Editor

Wij zoeken een editor die ons creatieve team komt versterken. Iemand die montages naar een hoger niveau tilt, keuzes durft te maken en een eigen handtekening heeft.

Solliciteren

Wie zoeken we?

Jij

 • Hebt minimaal HBO werk- en denkniveau in de richting media/film
 • Hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring als editor
 • Hebt professionele werkervaring in Adobe
 • Weet het verschil tussen h.264 en ProRes
 • Bent gewend om secuur te werk te gaan: 5k proxy workflows en systematische data handling zijn voor jou een vanzelfsprekendheid
 • Hebt je eigen stijl en smaak en hebt een fijn gevoel voor visuele en auditieve esthetiek
 • Hebt een scherp oog voor detail
 • Je bent in staat om jouw ideeën zowel in tekst als visueel over de bühne te brengen en je snapt daarbij dat niet iedereen jouw taal spreekt
 • Bent communicatief sterk
 • Bent autonoom. Met een oceaan aan vrijheid kan je goed omgaan. Je kan zelf prioriteiten bepalen en je tijd indelen. Jij redt jezelf

En dit ga je doen

Vacature

Als onderdeel van ons creatieve team heb jij een heel belangrijke bijdrage in al ons werk. Je hebt talent voor esthetiek, hebt een scherp oog voor (grafisch) detail en bent gewend om secuur te werk te gaan. Jij maakt het liefst gewaagde muziekkeuzes en ‘praatje-plaatje’ monteren komt niet in jouw woordenboek voor. Je bent in staat om samen te werken met verschillende disciplines. Onze projectmanagers houd je op de hoogte van jouw werk, je neemt moeiteloos een voormontage van een regisseur over en schakelt ondertussen met de creative director. En als een klant met feedback komt, kun je moeiteloos schakelen om een volgende slag te maken in jouw montages.

We vinden het belangrijk dat jij net als wij gevoel hebt voor het vertellen van een echt verhaal. Een ijzersterke inhoud waarbij jij de hoofdpersoon perfect kunt karakteriseren in jouw montage, vind je dan ook veel meer waard dan gimmicks en trucs. Je geeft net als wij de voorkeur aan thema’s die jou raken en wil bovenal een mooi verhaal vertellen.

Wat bieden we?

 • Een fulltime aanstelling (40 uur). Het liefst per direct.
 • Een toegewijd en vrolijk team
 • Veel vrijheid. Je bepaalt je eigen werktijden, en krijgt de kans om heel veel besluiten zelf te nemen
 • Een fijne werkomgeving. We hebben geen managementlagen en vinden blije medewerkers het allerbelangrijkste dat er is
 • Alle ruimte om door te groeien
 • Elke maand een massage, elk jaar een werkplek onder de zon
 • Onbeperkt aantal vakantiedagen - je weet immers zelf het beste wat goed voor je is

Wie worden je collega's?

Waarom werk je bij Captains?

Na mijn opleiding ben ik meteen bij een detacheringsbureau voor editors gaan werken. Na een klein half jaartje kwam ik terecht bij Captains, toen nog in Den Haag. Hier had ik het zo naar m’n zin dat ik al gauw de overstap maakte. Nu, na bijna drie jaar heb ik nog altijd geen spijt van deze keuze.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb in 2018 mijn opleiding International Media & Entertainment Management afgerond in Breda. Vervolgens ben ik dus bij een detacheringsbureau aan de slag gegaan als editor. Hier werkte ik op de meest uiteenlopende plekken, van Shownieuws tot het WK basketbal.

Wat doe je in je vrije tijd?

Deze voormalig Brabander woont sinds een klein half jaartje in de prachtige binnenstad van Delft. Dus mijn vrije tijd bestaat nog steeds voornamelijk uit ontdekken hoe ik moet koken en hoe ik een wasje kan draaien. Voor de rest probeer ik mezelf af en toe naar de Basic-Fit te slepen. En ik pijnig mezelf door op zondagen naar de Kuip te gaan om naar Feyenoord te kijken.

Nino Doornbos (24)

Editor
Waarom werk je bij Captains?

Ik zocht naar vrijheid om dingen te maken en te ondernemen. Maar dan met leuke mensen samen. En… Ik als Haagse was heel blij te zien dat er in mijn omgeving - niet in Amsterdam of Hilversum - zo’n club mensen zich aan het vestigen was. Daar wilde ik bij!

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik werkte op de redactie van kinderprogramma’s bij de NPO.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik heb ongeveer 70 planten, die vragen wel wat tijd. En ik hou van nieuwe dingen leren. Nu leer ik saxofoon, zeilen en kleding naaien. Maar tegen de tijd dat iemand dit leest, ben ik vast ook weer met een nieuw projectje bezig. Tarotkaarten ofzo.

Lucy van Gaalen (27)

Hoofdredacteur

Waarom werk je bij Captains?

Ik geloof dat in een wereld van façades, onbegrip en polarisatie het vertellen van oprechte verhalen onderdeel is van de oplossing.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb gestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, de Fotovakschool en Tilburg University. Vervolgens als freelancer en bij verschillende studio's gewerkt als Motion & Graphic Designer en Video Editor.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik maak muziek en ik lees graag.

Christian Kasius (29)

Creative Director

Over Captains

Captains is een mediabedrijf. Onafhankelijk. Met een eigen redactie. Producerend voor social media, TV en streamingdiensten. 

Ons team maakt films, video’s en formats die resoneren. Producties die impact maken omdat ze oprecht zijn. 

Over ons

Solliciteren

Stuur je CV en motivatiebrief naar nino@captains.nl.

Iedereen is anders en we willen dat dit terug te zien is in ons werk. Dat waarborgen vraagt om een diverse organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Sollicitatieproces

Sollicitatie

Nadat je je CV en motivatiebrief hebt gestuurd, zullen deze beoordeeld worden door één of meerdere captains. We doen onze best om zo snel mogelijk persoonlijk te reageren. Uiterlijk binnen 2 weken hoor je van ons.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek

Heb je ons weten te overtuigen dan nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Dat doen we het liefst bij ons in het oude stationsgebouw. Doorgaans zullen hier 2 captains bij aanwezig zijn.

Sollicitatieproces

Tweede gesprek

Binnen een week laten we weten wat we van het gesprek vonden. Als we denken dat je een captain kunt worden, nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Waarschijnlijk met twee captains die je nog niet ontmoet hebt.

Sollicitatieproces

Derde gesprek of arbeidsvoorwaardengesprek

Binnen een week hoor je van ons. Soms twijfelen nog en volgt een derde gesprek, maar meestal zullen we je nu een contractaanbod doen.

Sollicitatieproces

Captain

Leuk, een nieuwe collega!

Interessante baan?

Solliciteer nu!
Vacature delen