vacature

Redacteur

Captains is op zoek naar nieuw inhoudelijk talent. Een bevlogen redacteur die researcht, interviewt, regisseert en monteert.

Solliciteren

Wie zoeken we?

Jij

 • Hebt een scherp oog voor goede verhalen en je begrijpt wat een goed verhaal een goed verhaal maakt
 • Bent sociaal zeer adaptief: je past jezelf moeiteloos aan en bent even geïnteresseerd in de bakker op de hoek als in een topsporter
 • Bent een fantastische beller
 • Snapt als geen ander wat een (non-fictie) verhaal nodig heeft, waar je goede karakters vandaan tovert en hoe je inhoudelijk het onderste uit de kan haalt
 • Denkt onconventioneel, durft dingen anders te doen 
 • Bent ondernemend en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel 
 • Hebt een aantoonbaar hoog schrijfniveau (NL)
 • Hebt minimaal 2 jaar ervaring op een (televisie-)redactie

En dit ga je doen

 • Onderwerpen, thema’s en hoofdpersonen researchen
 • Content, concepten en formats bedenken en ontwikkelen
 • Voorgesprekken voeren
 • Interviewen op set (soms als regisseur)
 • Voormontages maken en overleggen met creatives

Vacature

Als onderdeel van ons redactieteam heb jij een heel belangrijke bijdrage in al ons werk. Je zorgt er namelijk voor dat de inhoud van onze producties staat als een huis. Je doet researchwerk voor nieuwe documentaires en (branded) videoseries. Je hebt gevoel voor (het maken van) goede verhalen en bent altijd op zoek, in gesprek en je bent van nature onstilbaar nieuwsgierig.

Daarnaast ben je zeer sterk met taal. Je begrijpt dat klant A klant B niet is, en je stemt je taal daar nauwkeurig op af. Je kunt jouw ideeën goed op papier zetten en weet daar zowel een hoofdpersoon als een regisseur mee te overtuigen. Ook snap je wat visueel interessant is en hoe we de door jou gevonden onderwerpen in beeld kunnen brengen. 

Je agenda is nooit hetzelfde. De ene week bijt je je vast in research, de andere week sta je op set te interviewen en de volgende week maak je een voormontage. En niet onbelangrijk: je hebt erg veel vrijheid, maar daar kan je door je grote verantwoordelijkheidsgevoel uitstekend mee omgaan.

We doen ons best om diversiteit te waarborgen in ons werk. Maar wij als homogene groep kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Als je iets kunt meebrengen dat ons bedrijf diverser maakt, heeft dat bij gelijke geschiktheid onze voorkeur.

Wat bieden we?

 • Een fulltime (40 uur) aanstelling
 • Een toegewijd en vrolijk team 
 • Veel vrijheid. Je bepaalt je eigen werktijden, doet je eigen investeringen en neemt collega’s aan. Je krijgt de kans om heel veel besluiten zelf te nemen  
 • De mogelijkheid om naast je functie mee te denken over de ontwikkeling en groei van het bedrijf
 • Een fijne werkomgeving. We hebben geen managementlagen en vinden blije medewerkers het allerbelangrijkste dat er is 
 • Alle ruimte om door te groeien
 • Een marktconform salaris, pensioen, tegemoetkoming in woon-werkverkeer, laptop, vaste bijdrage voor telefoonkosten en gratis sportabonnementen

Wie worden je collega's?

Waarom werk je bij Captains?

Ik zocht naar vrijheid om dingen te maken en te ondernemen. Maar dan met leuke mensen samen. En… Ik als Haagse was heel blij te zien dat er in mijn omgeving – niet in Amsterdam of Hilversum – zo’n club mensen zich aan het vestigen was. Daar wilde ik bij!

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik werkte op de redactie van kinderprogramma’s bij de NPO.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik heb ongeveer 70 planten, die vragen wel wat tijd. En ik hou van nieuwe dingen leren. Nu leer ik saxofoon, zeilen en kleding naaien. Maar tegen de tijd dat iemand dit leest, ben ik vast ook weer met een nieuw projectje bezig. Tarotkaarten ofzo.

Lucy van Gaalen (27)

Hoofdredacteur
Waarom werk je bij Captains?

Omdat Captains je het gevoel geeft dat Captains ook van jou is.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Gewerkt bij verschillende grote TV productiehuizen in Amsterdam en Hilversum

Wat doe je in je vrije tijd?

Sporten, gamen en ontdekken.

Frank van der Stelt (25)

Producer
Waarom werk je bij Captains?

Omdat ik uiteindelijk toch gezwicht ben voor het aanhoudende charmeoffensief van Jop, die me wist te overtuigen dat ik in een team mooiere dingen kon maken dan alleen. Geen moment spijt van gehad overigens. Nu mag ik me elke dag omringen met een geweldige groep talenten.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Na de Hogeschool voor de Kunsten ben ik bijna tien jaar freelance film en tv editor geweest.

Wat doe je in je vrije tijd?

Muziek maken, schilderen, Captains m’n wil opleggen met Red Alert.

Chiel Verbakel (33)

Head of Video

Over Captains

Captains is een mediabedrijf. Onafhankelijk. Met een eigen redactie. Producerend voor social media, TV en streamingdiensten. 

Ons team maakt films, video’s en formats die resoneren. Producties die impact maken omdat ze oprecht zijn. 

Over ons

Solliciteren

Stuur je CV en motivatiebrief naar werkenbij@captains.nl.

Iedereen is anders en we willen dat dit terug te zien is in ons werk. Dat waarborgen vraagt om een diverse organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Sollicitatieproces

Sollicitatie

Nadat je je CV en motivatiebrief hebt gestuurd, ontvang je direct een bevestiging. Als je die niet hebt ontvangen is er iets niet goed gegaan, probeer het dan vooral opnieuw! We doen onze best om zo snel mogelijk persoonlijk te reageren. Uiterlijk binnen 2 weken hoor je van ons.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek (digitaal)

Heb je ons weten te overtuigen dan nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Dat doen we digitaal via Google Meet. Doorgaans zullen hier 2 captains bij aanwezig zijn.

Sollicitatieproces

Tweede gesprek (in Delft)

Binnen een week laten we weten wat we van het gesprek vonden. Als we denken dat je een captain kunt worden, nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Waarschijnlijk met twee captains die je nog niet ontmoet hebt.

Sollicitatieproces

Derde gesprek of arbeidsvoorwaardengesprek

Binnen een week hoor je van ons. Soms twijfelen nog en volgt een derde gesprek, maar meestal zullen we je nu een contractaanbod doen.

Sollicitatieproces

Captain

Leuk, een nieuwe collega!

Interessante baan?

Solliciteer nu!
Vacature delen