vacature

Medewerker Marketing & PR

Maak ons beroemd

Solliciteren

Over Captains

Captains is een van de snelstgroeiende mediabedrijven van Nederland met als ambitie om de non-fictie Disney te worden. Wij maken films, series en video’s voor lokale en internationale bureaus, merken en media, verteld met fictie-schoonheid en gemaakt door mensen met liefde voor hun werk en een pragmatische mentaliteit. 

Na zeven jaar is de positie van Captains in de markt sterk; we beschikken over geweldige klanten en cases, een zeer ambitieus en sterk team van bijna dertig producers, redacteuren, editors, vormgevers en producenten en een bijzonder netwerk van getalenteerde en gelauwerde makers. Vanuit die positie maken we ons op voor de volgende stap in onze groei.   

Vacature

Captains zoekt de eerste marketingmedewerker in de korte geschiedenis van het bedrijf. Wij vinden het tijd. Tijd om ons verhaal aan de wereld te vertellen en het bedrijf zelf als merk op de kaart te zetten. De persoon die wij zoeken, wordt dé leider van dit project.

We groeien hard en zijn zeer ambitieus. Om onze ambities te verwezenlijken zullen we marketing hard nodig hebben. Jij start met een leeg vel, maar met veel enthousiaste collega’s die je overal waar mogelijk gaan helpen. Bovendien werk je op dagelijkse basis nauw samen met de directie.  

Het is de bedoeling dat Captains het populairste productiehuis van het land wordt. En we denken dat we veel in huis hebben om aan die grote ambitie te voldoen.

De baan

De baan is voor iemand met een groot organiserend en sociaal talent. Zowel intern als extern zal je immers het nodige voor elkaar moeten krijgen. Intern ben je de leider van het marketingproject, zorg je dat mensen in beweging komen, maak je planningen, bewaak je budgetten en analyseer je de resultaten. Veel operationele taken voer je bovendien zelf uit; onder meer het versturen van mailings, posten van berichten op social media en maken van case studies.


Daarnaast sta je in verbinding met onze markt en de vakmedia. Je bent in staat om het verhaal van Captains te laten rondzingen in de reclame-, marketingwereld en mediawereld. Je zorgt dat collega’s van jou het podium op evenementen mogen beklimmen of dat zij interviews kunnen geven, je organiseert het jaarlijkse evenement Captains Stories, maar ook kleinere ontbijtpresentaties voor klanten. Je sluit slimme sponsordeals en zorgt dat we op de juiste evenementen aanwezig zijn en aan de juiste awards mee doen. 

Je bent een digital native, social nomad, maar je krijgt (in ieder geval lichte) jeuk van deze termen. In normale taal geschreven, je snapt online marketing, content marketing, SEO, SEA, social advertising. Kortom, je weet in de basis hoe je online aandacht creëert. 

Het verhaal van Captains zit in jouw vingers; je kan het zelf moeiteloos vertellen en verkondigen en bent zodoende een ambassadeur van het bedrijf. Jouw doel is om de bekendheid en populariteit van Captains te laten groeien en dat overkoepelende doel is jouw dagelijkse kompas. 

Wie zoeken we?

Jouw profiel

 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie. 
 • Je bent in staat om mensen zowel via gesproken woord als schrift écht enthousiast voor iets te maken. 
 • Het sociale en strategische talent om draagvlak te ontwikkelen bij een diverse groep stakeholders. 
 • Je hebt vaardigheid in het organiseren van projecten 
 • Een goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift.   
 • Zin om met een groep getalenteerde mensen verder te bouwen aan het mediabedrijf van de toekomst

Werkzaamheden

 • Het ontwikkelen van het marketingjaarplan van Captains in samenwerking met Team Commercie 
 • Het uitvoeren van allerlei operationele handelingen rondom de marketingstrategie, zoals het versturen van mailings, posten van berichten en maken van presentaties 
 • Het analyseren en verbeteren van de marketingresultaten 
 • Het aansturen van de verschillende teams en externe partijen rondom het ontwikkelen van marketingmaterialen 
 • Het onderhouden van contact met vakmedia en evenementen voor interviews en presentaties
 • Het bedenken van PR-plannen rondom de release van grote producties
 • Contactpersoon voor alle persaanvragen rondom de release van grote producties 
 • Het organiseren van grote en kleine evenementen van Captains  
 • Het verhaal van Captains vertellen en verspreiden via onze website en social media  
 • Aannemen en aansturen van één of meerdere marketing stagiaires

Aanbod

 • Een fulltime aanstelling voor één jaar 
 • Indeling in salarisschaal 6 (Captains Salarishuis, 2023): 2550 EUR – 3500 EURO bruto op basis van een fulltime aanstelling      
 • Pensioenregeling, laptop, vergoeding voor telefoonkosten, tegemoetkoming voor woon-werkverkeer en een sportabonnement.
 • Elke maand een massage, elk jaar een werkplek onder de zon in Captains’ Villa
 • Veel vrijheid. Je bepaalt je eigen werktijden en krijgt de kans om heel veel besluiten zelf te nemen. 
 • Een toegewijd en vrolijk team. Mocht je kunnen voetballen, dan ligt een basisplek in ons eigen zaalvoetbalteam voor het grijpen. Ben je muzikaal, dan kan je spelen in onze band. 
 • Onbeperkt aantal vakantiedagen. Je weet zelf immers het beste wat goed voor je is. 
 • Een fijne werkomgeving. We hebben geen nodeloze managementlagen en vinden gelukkige medewerkers het allerbelangrijkste dat er is.  
 • Een heel spannend avontuur bij een plezierig en ambitieus bedrijf dat vlak voor de internationale doorbraak staat. 

Solliciteren

Solliciteer voor 15 april via de button hieronder.

Iedereen is anders en we willen dat dit terug te zien is in ons werk. Dat waarborgen vraagt om een diverse organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Sollicitatieproces

Sollicitatie

Nadat je je CV en motivatiebrief hebt gestuurd, zullen deze beoordeeld worden door één of meerdere captains. We doen onze best om zo snel mogelijk persoonlijk te reageren. Uiterlijk binnen 2 weken hoor je van ons.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek (digitaal)

Heb je ons weten te overtuigen dan nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Dat doen we digitaal via Google Meet. Doorgaans zullen hier 2 captains bij aanwezig zijn.

Sollicitatieproces

Tweede gesprek (in Delft)

Binnen een week laten we weten wat we van het gesprek vonden. Als we denken dat je een captain kunt worden, nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Waarschijnlijk met twee captains die je nog niet ontmoet hebt.

Sollicitatieproces

Derde gesprek of arbeidsvoorwaardengesprek

Binnen een week hoor je van ons. Soms twijfelen we nog en volgt een derde gesprek, maar meestal zullen we je nu een contractaanbod doen.

Sollicitatieproces

Captain

Leuk, een nieuwe collega!

Interessante baan?

Solliciteer nu!
Vacature delen