vacature

New Business Developer Merken & Bureaus

Wij zoeken een Captains-ambassadeur met ervaring, netwerk en ambitie

Solliciteren

Over Captains

Captains is een van de snelstgroeiende mediabedrijven van Nederland met als ambitie om de non-fictie Disney te worden. Wij maken films, series en video’s voor lokale en internationale bureaus, merken en media, verteld met fictie-schoonheid en gemaakt door mensen met liefde voor hun werk en een pragmatische mentaliteit. 

Na zeven jaar is de positie van Captains in de markt sterk; we beschikken over geweldige klanten en cases, een zeer ambitieus en sterk team van bijna dertig producers, redacteuren, editors, vormgevers en producenten en een bijzonder netwerk van getalenteerde en gelauwerde makers. Vanuit die positie maken we ons op voor de volgende stap in onze groei.   

Vacature

En daarom staat deze positie vanaf nu open. We zoeken een business developer die ons klantenportfolio van bureaus en merken gaat uitbouwen. Zowel nationaal als internationaal. 

Wij zoeken een nieuwe captain die gelooft in ons werk en onze ambitie. Iemand die houdt van het avontuur dat hoort bij een snelgroeiend jong bedrijf. Iemand die het commerciële talent heeft om kansen te herkennen en de daadkracht heeft om deze kansen te benutten.

Wij leiden vaak talenten op binnen onze organisatie, ook op commercieel vlak, maar juist voor deze positie is relevante ervaring een vereiste. We verwachten immers een directe inzetbaarheid op onze grootste kansen en projecten. Daarom zoeken we iemand met minimaal twee jaar ervaring in een commerciële positie. Het is een pré als je al in de creatieve industrie hebt gewerkt (film, tv, reclame, communicatie).

Wij bieden 

 • Een fulltime aanstelling voor één jaar met de sterke intentie tot verlenging 
 • Indeling in salarisschaal 5 (Captains Salarishuis, 2022): 2400 EUR – 3100 EURO bruto op basis van een fulltime aanstelling, exclusief een variabel deel.     
 • Pensioenregeling, laptop, vergoeding voor telefoonkosten, tegemoetkoming voor woon-werkverkeer en een sportabonnement.
 • Elke maand een massage, elk jaar een werkplek onder de zon in de Captains’ Villa
 • Veel vrijheid. Je bepaalt je eigen werktijden en krijgt de kans om heel veel besluiten zelf te nemen. 
 • Een toegewijd en vrolijk team. Mocht je kunnen voetballen, dan ligt een basisplek in ons eigen zaalvoetbalteam voor het grijpen. Ben je muzikaal, dan kan je spelen in onze band. 
 • Onbeperkt aantal vakantiedagen. Je weet zelf immers het beste wat goed voor je is. 
 • Een fijne werkomgeving. We hebben geen nodeloze managementlagen en vinden gelukkige medewerkers het allerbelangrijkste dat er is.  
 • De kans om jouw netwerk aan te vullen met een erg sterk bestaand netwerk van Captains binnen merken, bureau’s & media in alle sectoren.
 • Een heel spannend avontuur bij een plezierig en ambitieus bedrijf dat vlak voor de internationale doorbraak staat.

De baan

De positie van business developer valt uiteen in een aantal hoofdwerkzaamheden. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheid is zorgen voor new business. Je presenteert Captains, bent een ambassadeur van het bedrijf en vertelt in boardrooms en op podia en soms helaas in TL-verlichte vergaderzalen het verhaal van Captains. Je gebruikt daarvoor jouw en ons netwerk, maar je bent ook in staat om jouw netwerk te vergroten via koude acquisitie. In netwerkomgevingen ben je erg op je gemak. 

Je ziet commerciële kansen. En je hebt ervaring met het hele commerciële traject. Van het herkennen van een kans tot het sluiten van een deal. Je bent daarnaast goed in het samenwerken met een inhoudelijk-creatief team, dat jou voedt met input voor jouw presentaties en voorstellen. Je werkt direct samen met alle disciplines binnen de organisatie van Captains. 

Je bent gewend te werken met vooraanstaande bureaus en A-merken. Je kent hun behoefte en je weet hoe je met hen moet samenwerken. Je bent in staat om hen te overtuigen van en te inspireren met een goed idee, maar misbruikt die kracht nooit en houdt altijd de langetermijnrelatie en de belangen van de klant scherp in het vizier.

Tot slot vind je het fijn om met targets te werken; ze geven je richting en bieden je een dagelijks focuspunt in de hectiek van een snelgroeiende omgeving.

Wie zoeken we?

Jouw profiel

 • Minimaal 2 jaar ervaring in een commerciële positie.   
 • Het sociale en strategische talent om draagvlak te ontwikkelen bij een diverse groep stakeholders. 
 • Het zelfvertrouwen dat samen opgestelde targets behaald worden.  
 • In staat om onze (internationale) cases in te zetten om nieuwe leads te genereren.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal.  
 • Zin om met een groep getalenteerde mensen verder te bouwen aan het mediabedrijf van de toekomst

En dit ga je doen

Wie worden je collega's?

Waarom werk je bij Captains?

Omdat Captains je het gevoel geeft dat Captains ook van jou is.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Gewerkt bij verschillende grote TV productiehuizen in Amsterdam en Hilversum

Wat doe je in je vrije tijd?

Sporten, gamen en ontdekken.

Frank van der Stelt (25)

Producer
Waarom werk je bij Captains?

Omdat de werksfeer bij Captains fijn is en het hele team ambitieus is.

Er wordt gewerkt op basis van vertrouwen en gekeken naar de kracht van mensen.

Maar de voornaamste reden is het hele gezellige zaalvoetbalteam, waar iedereen een wedstrijd mag meespelen.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb 6 jaar gewerkt op een accountantskantoor in Den Haag als assistent-accountant.

Wat doe je in je vrije tijd?

Zoveel mogelijk tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Nada Kreber (27)

Financieel controller
Waarom werk je bij Captains?

Hier had kunnen staan “Na maandenlang solliciteren, was m’n sollicitatie bij Jop en Remy de eerste waar ik wel enthousiast van werd. Hun ambitie is besmettelijker dan de deltavariant, bovendien kreeg ik de indruk dat zij wél wisten om te gaan met zo’n recalcitrante gast als ik.” alleen namen ze me toen niet aan…

Wat heb je hiervoor gedaan?

Na een opleiding bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit was ik via-via terecht gekomen bij een beginnende onderneming in Den Haag, na anderhalf jaar wilde ik toch ervaren hoe het is om meer collega’s te hebben dan alleen je baas.

Wat doe je in je vrije tijd?

Als korfballer meevoetballen in het Captains Futsal team, proberen m’n kluswoning bewoonbaar te maken, (live) muziek luisteren.

Boudewijn (30)

Operationeel directeur

Over Captains

Captains is een mediabedrijf. Onafhankelijk. Met een eigen redactie. Producerend voor social media, TV en streamingdiensten. 

Ons team maakt films, video’s en formats die resoneren. Producties die impact maken omdat ze oprecht zijn. 

Over ons

Solliciteren

Reageer, voor 1 januari, door hieronder op  ‘Solliciteer nu‘ te klikken.

Iedereen is anders en we willen dat dit terug te zien is in ons werk. Dat waarborgen vraagt om een diverse organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Sollicitatieproces

Sollicitatie

Nadat je je CV en motivatiebrief hebt gestuurd, zullen deze beoordeeld worden door één of meerdere captains. We doen onze best om zo snel mogelijk persoonlijk te reageren. Uiterlijk binnen 2 weken hoor je van ons.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek (digitaal)

Heb je ons weten te overtuigen dan nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Dat doen we digitaal via Google Meet. Doorgaans zullen hier 2 captains bij aanwezig zijn.

Sollicitatieproces

Tweede gesprek (in Delft)

Binnen een week laten we weten wat we van het gesprek vonden. Als we denken dat je een captain kunt worden, nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Waarschijnlijk met twee captains die je nog niet ontmoet hebt.

Sollicitatieproces

Derde gesprek of arbeidsvoorwaardengesprek

Binnen een week hoor je van ons. Soms twijfelen nog en volgt een derde gesprek, maar meestal zullen we je nu een contractaanbod doen.

Sollicitatieproces

Captain

Leuk, een nieuwe collega!

Interessante baan?

Solliciteer nu!
Vacature delen