vacature

Account Director New Business

Captains zoekt een nieuwe commerciële collega met ervaring en netwerk om ons team te versterken.

Solliciteren

Over Captains

Captains is een van de snelstgroeiende mediabedrijven van Nederland met als ambitie om de non-fictie Disney te worden. Wij maken commercials, YouTube-series, branded films en docuseries voor lokale en internationale merken, bureaus en media.

Na zeven jaar is de positie van Captains in de markt sterk; we beschikken over geweldige klanten en cases, een zeer ambitieus en sterk team van bijna dertig producers, redacteuren, concepters, editors en producenten en een bijzonder netwerk van getalenteerde en gelauwerde makers. Vanuit die positie maken we ons op voor de volgende stap in onze groei.   

Vacature

En daarom staat deze positie vanaf nu open. We zoeken een Account Director New Business die ons klantenportfolio van bureaus en merken gaat uitbouwen. Zowel nationaal als internationaal. 

Wij zoeken een nieuwe captain die gelooft in ons werk en onze ambitie. Iemand die houdt van het avontuur dat hoort bij een snelgroeiend jong bedrijf. Iemand met een groot netwerk die direct in staat is om onze branded video content te verkopen aan nieuwe merken en bureaus. Het is een grote pré als je al in de creatieve industrie (film, tv, reclame, communicatie) hebt gewerkt.  

 • Een fulltime aanstelling voor één jaar met de sterke intentie tot verlenging 
 • Indeling op basis van ervaring en kunde in salarisschaal 8 (Captains Salarishuis, 2023): 3300 EUR – 5300 EURO bruto op basis van een fulltime aanstelling, exclusief een variabele beloning     
 • Pensioenregeling, laptop, vergoeding voor telefoonkosten, tegemoetkoming voor woon-werkverkeer en een sportabonnement.
 • Elke maand een massage, elk jaar een werkplek onder de zon in Captains’ Villa
 • Veel vrijheid. Je bepaalt je eigen werktijden en krijgt de kans om heel veel besluiten zelf te nemen 
 • Onbeperkt aantal vakantiedagen. Je weet zelf immers het beste wat goed voor je is. 
 • Een toegewijd en vrolijk team. Mocht je kunnen voetballen, dan ligt een basisplek in ons eigen zaalvoetbalteam voor het grijpen. Ben je muzikaal, dan kan je spelen in onze band 
 • Een fijne werkomgeving. We hebben geen nodeloze managementlagen en vinden gelukkige medewerkers het allerbelangrijkste dat er is 
 • De kans om jouw netwerk aan te vullen met een erg sterk bestaand netwerk van Captains binnen merken, bureau’s & media in alle sectoren
 • Een heel spannend avontuur bij een plezierig en ambitieus bedrijf dat vlak voor de internationale doorbraak staat

De baan

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheid is zorgen voor new business. Je presenteert Captains, bent een ambassadeur van het bedrijf en vertelt in boardrooms en op podia en soms helaas in TL-verlichte vergaderzalen het verhaal van Captains. Je gebruikt daarvoor jouw en ons netwerk, maar je maakt er ook een sport van om bij nieuwe prospects binnen te komen. 

Je ziet commerciële kansen. En je hebt ervaring met het hele commerciële traject. Van het herkennen van een kans tot het sluiten van een deal. Je bent daarnaast goed in het samenwerken met een inhoudelijk-creatief team, dat jou voedt met input voor jouw presentaties en voorstellen. Je werkt direct samen met alle disciplines binnen de organisatie van Captains. 

Je bent gewend te werken met vooraanstaande bureaus en/of A-merken en hebt hierin ook een eigen netwerk opgebouwd. Je kent hun behoefte en je weet hoe je met hen moet samenwerken. Je bent in staat om hen te overtuigen van en te inspireren met een goed idee, maar misbruikt die kracht nooit en houdt altijd de langetermijnrelatie en de belangen van de klant scherp in het vizier.

Met jouw ervaring en vaardigheden heb je een voorsprong op veel jonge (commerciële) medewerkers, en je vindt het leuk om hen te begeleiden en verder te brengen. Je vindt het bovendien ook leuk om samen met je collega’s de commerciële koers uit te stippelen.

Tot slot vind je het fijn om met targets te werken; ze geven je richting en bieden een dagelijks focuspunt in de hectiek van een snelgroeiende omgeving.

Wie zoeken we?

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een commerciële positie
 • Je hebt een groot netwerk van merken, corporates en bureaus  
 • Je werkt graag met targets   
 • Een goede beheersing van de Engelse taal   
 • Zin om met een vrolijke groep getalenteerde mensen verder te bouwen aan het mediabedrijf van de toekomst

En dit ga je doen

Wie worden je collega's?

Waarom werk je bij Captains?

Omdat Captains je het gevoel geeft dat Captains ook van jou is.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Gewerkt bij verschillende grote TV productiehuizen in Amsterdam en Hilversum

Wat doe je in je vrije tijd?

Sporten, gamen en ontdekken.

Frank van der Stelt (25)

Producer
Waarom werk je bij Captains?

Omdat de werksfeer bij Captains fijn is en het hele team ambitieus is.

Er wordt gewerkt op basis van vertrouwen en gekeken naar de kracht van mensen.

Maar de voornaamste reden is het hele gezellige zaalvoetbalteam, waar iedereen een wedstrijd mag meespelen.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb 6 jaar gewerkt op een accountantskantoor in Den Haag als assistent-accountant.

Wat doe je in je vrije tijd?

Zoveel mogelijk tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Nada Kreber (27)

Financieel controller
Waarom werk je bij Captains?

Hier had kunnen staan “Na maandenlang solliciteren, was m’n sollicitatie bij Jop en Remy de eerste waar ik wel enthousiast van werd. Hun ambitie is besmettelijker dan de deltavariant, bovendien kreeg ik de indruk dat zij wél wisten om te gaan met zo’n recalcitrante gast als ik.” alleen namen ze me toen niet aan…

Wat heb je hiervoor gedaan?

Na een opleiding bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit was ik via-via terecht gekomen bij een beginnende onderneming in Den Haag, na anderhalf jaar wilde ik toch ervaren hoe het is om meer collega’s te hebben dan alleen je baas.

Wat doe je in je vrije tijd?

Als korfballer meevoetballen in het Captains Futsal team, proberen m’n kluswoning bewoonbaar te maken, (live) muziek luisteren.

Boudewijn (30)

Operationeel directeur

Over Captains

Captains is een mediabedrijf. Onafhankelijk. Met een eigen redactie. Producerend voor social media, TV en streamingdiensten. 

Ons team maakt films, video’s en formats die resoneren. Producties die impact maken omdat ze oprecht zijn. 

Over ons

Solliciteren

Reageer door hieronder op  ‘Solliciteer nu‘ te klikken.

Iedereen is anders en we willen dat dit terug te zien is in ons werk. Dat waarborgen vraagt om een diverse organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Sollicitatieproces

Sollicitatie

Nadat je je CV en motivatiebrief hebt gestuurd, zullen deze beoordeeld worden door één of meerdere captains. We doen onze best om zo snel mogelijk persoonlijk te reageren. Uiterlijk binnen 2 weken hoor je van ons.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek (digitaal)

Heb je ons weten te overtuigen dan nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Dat doen we digitaal via Google Meet. Doorgaans zullen hier 2 captains bij aanwezig zijn.

Sollicitatieproces

Tweede gesprek (in Delft)

Binnen een week laten we weten wat we van het gesprek vonden. Als we denken dat je een captain kunt worden, nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Waarschijnlijk met twee captains die je nog niet ontmoet hebt.

Sollicitatieproces

Derde gesprek of arbeidsvoorwaardengesprek

Binnen een week hoor je van ons. Soms twijfelen nog en volgt een derde gesprek, maar meestal zullen we je nu een contractaanbod doen.

Sollicitatieproces

Captain

Leuk, een nieuwe collega!

Interessante baan?

Solliciteer nu!
Vacature delen