NL / EN

Briefing

Vrijwel alle atleten van Wasserman zitten door het coronavirus in lockdown, thuis. Maar atleten willen zich meten. Iedere dag. Op het trainingsveld, in het stadion. Door de lockdown in bijna alle Europese landen is dat echter onmogelijk. Dus meten de atleten van Wasserman zich op het digitale veld van FIFA20 met elkaar.

Meer dan vijftig atleten doen mee; van oud-vedettes als Dirk Kuyt tot jongens die nog moeten doorbreken in het eerste elftal. De pers duikt erop en via sociale media krijgt het evenement veel bereik. Niet in de laatste plaats door de atleten zelf die onderling hun overwinningen vieren.

Aanpak

Captains produceert de finale van het digitale toernooi. In een ‘studioprogramma zonder studio’ is er een voorbeschouwing met FIFA-goeroe Koen Weijland, Feyenoord-speler Jens Toornstra en oud-international Anouk Hoogendijk. Via Twitch wordt de wedstrijd online gestreamd.

Ondanks de beperkte mogelijkheden – door de ‘intelligente lockdown’ in Nederland – hebben we een spannende liveshow geproduceerd, met een terechte winnaar: Lamare Bogarde!