NL / EN

Briefing

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is de unieke nalatenschap van een van de meest markante echtparen uit de Nederlandse geschiedenis: Anton en Helene Kröller-Müller. Maar weinig mensen weten dat Het Nationale Park De Hoge Veluwe een particulier grondbezit en een zelfstandige stichting is die slechts in beperkte mate gebruik maakt van overheidssubsidies.

Het Park krijgt geen structurele overheidsbijdrage en is voor zijn voortbestaan vrijwel geheel afhankelijk van betalende bezoekers. Om te investeren in de toekomst is Het Park afhankelijk van particuliere steun. Captains werd gevraagd een video te ontwikkelen die ingezet kan worden om organisaties te overtuigen van de voordelen van het steunen van het park.

Aanpak

De video zal met name getoond worden aan mensen die, doordat ze Het Park al eens bezocht hebben, al bekend zijn met De Hoge Veluwe. In overleg met de stichting hebben we er daarom voor gekozen om het nationale park eens op geheel nieuwe wijze te laten zien. Het verhaal van de stichting, het belang van donateurs, wilden we daarom vertellen in de vorm van een animatie. Een park als De Hoge Veluwe zou zijn hand niet op moeten hoeven houden, daarom deden we een beroep op het maatschappelijk bewustzijn van ondernemers. Met sterke copy, ondersteund door een prachtige animatie, hebben we de voordelen én de noodzaak van het steunen van Het Park getracht over te brengen. Daarnaast starten we binnenkort ook met een campagne om particulieren Het Park te laten steunen.