vacature

Stage Video

Als stagiair video ben jij onderdeel van het creatieve team. Je gaat heel veel meters maken binnen alle facetten van het creatieproces. Je monteert in alle formaten, ontdekt verschillende rollen op set, maar neemt ook deel aan brainstormsessies voor nieuwe campagnes, documentaires en social content.

Solliciteren

Wie zoeken we?

Jij

 • Je bent begaan met techniek, wanneer je nog nooit een boompole hebt gebruikt, dan wil je dit juist leren.
 • Kan inhoudelijk editen, je weet hoe je indruk kan maken op de kijker terwijl je je hoofdpersoon eer aan doet. Je hoeft geen enorme trukendoos te hebben.
 • Voelt je maatschappelijk betrokken en bent integer: onze projecten zijn vaak menselijk van aard, dat past bij jou.
 • Hebt een gestructureerde manier van werken. Omdat je flink gaat meewerken met ons, en niet voor spek en bonen schaduwprojecten gaat doen, is werkstructuur echt een must.
 • Bent een derdejaars HBO- of WO-student in de richting van media/film óf je bent autodidact die bijna klaar is voor zijn/haar eerste baan.
 • Hebt ervaring met Adobe en kunt hier zelfstandig mee uit de voeten (Premiere, After Effects, Photoshop en/of Illustrator)
 • Hebt er zin in, wil graag samenwerken en kan goed communiceren.
 • Krijgt veel vrijheid, maar kunt daar door jouw verantwoordelijkheidsgevoel goed mee omgaan.

En dit ga je doen

Vacature

Als stagiair video ben jij onderdeel van het creatieve team. Je gaat heel veel meters maken binnen alle facetten van het creatieproces. Je monteert in alle formaten, ontdekt verschillende rollen op set, maar neemt ook deel aan brainstormsessies voor nieuwe campagnes, documentaires en social content.

Je hebt talent voor esthetiek, hebt een scherp oog voor (grafisch) detail en bent gewend om secuur te werk te gaan. Wanneer je monteert maak je het liefst gewaagde muziekkeuzes. ‘Praatje-plaatje’ monteren komt niet in jouw woordenboek voor.

We vinden het belangrijk dat jij net als wij gevoel hebt voor het vertellen van een echt verhaal. Een ijzersterke inhoud waarbij jij de hoofdpersoon perfect kunt karakteriseren in jouw montage, vind je dan ook veel meer waard dan gimmicks en trucs. Je geeft net als wij de voorkeur aan thema’s die jou raken en wil bovenal een mooi verhaal vertellen.

Wat bieden we?

 • Een stage waarbij je wezenlijk onderdeel bent van het team
 • Een inspirerende werkomgeving in het oude station van Delft
 • Begeleiding van ervaren creatives - wij investeren graag tijd om jouw werk te evalueren
 • Elke maand een stoelmassage (ja, echt)
 • Stagevergoeding
 • De kans om je carrière na je stage bij ons voort te zetten

Wie worden je collega's?

Waarom werk je bij Captains?

Ik geloof dat in een wereld van façades, onbegrip en polarisatie het vertellen van oprechte verhalen onderdeel is van de oplossing.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb gestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, de Fotovakschool en Tilburg University. Vervolgens als freelancer en bij verschillende studio's gewerkt als Motion & Graphic Designer en Video Editor.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik maak muziek en ik lees graag.

Christian Kasius (29)

Creative Director
Waarom werk je bij Captains?

Na mijn opleiding ben ik meteen bij een detacheringsbureau voor editors gaan werken. Na een klein half jaartje kwam ik terecht bij Captains, toen nog in Den Haag. Hier had ik het zo naar m’n zin dat ik al gauw de overstap maakte. Nu, na bijna drie jaar, heb ik nog altijd geen spijt van deze keuze.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb in 2018 mijn opleiding International Media & Entertainment Management afgerond in Breda. Vervolgens ben ik dus bij een detacheringsbureau aan de slag gegaan als editor. Hier werkte ik op de meest uiteenlopende plekken, van Shownieuws tot het WK basketbal.

Wat doe je in je vrije tijd?

Deze voormalig Brabander woont sinds een klein half jaartje in de prachtige binnenstad van Delft. Dus mijn vrije tijd bestaat nog steeds voornamelijk uit ontdekken hoe ik moet koken en hoe ik een wasje kan draaien. Voor de rest probeer ik mezelf af en toe naar de Basic-Fit te slepen. En ik pijnig mezelf door op zondagen naar de Kuip te gaan om naar Feyenoord te kijken.

Nino Doornbos (24)

Editor
Waarom werk je bij Captains?

Vroeger wilde ik een eigen attractiepark bouwen. Mensen een ervaring bieden die je zelf hebt gemaakt, hoe gaaf is dat! Later kwam ik erachter dat video exact dit biedt en tegelijkertijd veel toegankelijker is. Bij video heb je tevens geen huilende kinderen, kotsende en/of gillende mensen. Tenminste, wanneer het resultaat niet schrikbarend slecht is.

Bij Captains krijg ik heel wat vrijheid om met eigenzinnige ideeën te komen, hoe gekker hoe beter! Ik zie Captains daarom ook als een plek om deze ideeën tot uiting te brengen. Laat het nu net zo zijn dat deze plek ook bestaat uit een omgeving met onwijs leuke collega's!

Wat heb je hiervoor gedaan?

Bij verschillende videoproductiebedrijven heb ik als creative video's gemaakt. Ook heb ik eerder als ondernemer, je voelt hem al aankomen, video's geproduceerd. Kortom aardig wat ervaring binnen video en voorlopig hoop ik dit alleen maar voort te zetten.

Wat doe je in je vrije tijd?

Haaienjachten organiseren, ruimtereizen saboteren, robots programmeren om gekke hoedjes op willekeurige passanten te gooien en liegen over wat ik zoal in mijn vrij tijd doe.

Wanneer ik geen dingen verzin ben ik veel met sport bezig. Daarnaast blijf ik nooit lang bij dezelfde hobby. Ieder jaar probeer ik iets nieuws te vinden waar ik mijn tanden in kan zetten. Onlangs heb ik klimharnas gekocht waarmee ik nog heel wat bergen hoop te trotseren.

Yannick Commereux (25)

Video Creative

Over Captains

Captains is een mediabedrijf. Onafhankelijk. Met een eigen redactie. Producerend voor social media, TV en streamingdiensten. 

Ons team maakt films, video’s en formats die resoneren. Producties die impact maken omdat ze oprecht zijn. 

Over ons

Solliciteren

Stuur je CV en motivatiebrief naar werkenbij@captains.nl.

Iedereen is anders en we willen dat dit terug te zien is in ons werk. Dat waarborgen vraagt om een diverse organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Sollicitatieproces

Sollicitatie

Nadat je je CV en motivatiebrief hebt gestuurd, zullen deze beoordeeld worden door één of meerdere captains. We doen ons best om zo snel mogelijk persoonlijk te reageren. Uiterlijk binnen 2 weken hoor je van ons.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek

Heb je ons weten te overtuigen dan nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Dat doen we het liefst bij ons in het oude stationsgebouw. Doorgaans zullen hier 2 captains bij aanwezig zijn.

Sollicitatieproces

Stageovereenkomst

Binnen een week laten we weten wat we van het gesprek vonden. Vinden wij dat je bij Captains past, dan nodigen we je uit om randzaken te bespreken/een stagecontract te tekenen.

Sollicitatieproces

Captain

Leuk, een nieuwe stagiair!

Interessante stage?

Solliciteer nu!
Vacature delen