vacature

Stage Editing

Als stagiair editing ben jij onderdeel van het creatieve team. Je gaat heel veel montage meters maken, maar neemt ook deel aan brainstormsessies voor nieuwe campagnes, documentaires en social content.

Solliciteren

Wie zoeken we?

Jij

 • Bent een editor die al wat kan, maar hongerig is om meters te maken achter de montagetafel
 • Kan inhoudelijk editen, focust eerder op een goede las dan op effecten. Je hoeft geen enorme trukendoos te hebben.
 • Voelt je maatschappelijk betrokken en bent integer: onze projecten zijn vaak documentair van aard, dat past bij jou.
 • Hebt een gestructureerde manier van werken. Omdat je flink gaat meewerken met ons, en niet voor spek en bonen schaduwprojecten gaat doen, is werkstructuur echt een must.
 • Bent een derdejaars HBO- of WO-student in de richting van media/film óf je bent autodidact die bijna klaar is voor zijn/haar eerste baan.
 • Hebt ervaring met Adobe en kunt hier zelfstandig mee uit de voeten (Premiere, After Effects, Photoshop en Illustrator)
 • Hebt er zin in, wil graag samenwerken en kan goed communiceren.
 • Krijgt veel vrijheid, maar kunt daar door jouw verantwoordelijkheidsgevoel goed mee omgaan.

En dit ga je doen

Vacature

Als stagiair editing ben jij onderdeel van het creatieve team. Je gaat heel veel montage meters maken, maar neemt ook deel aan brainstormsessies voor nieuwe campagnes, documentaires en social content. Het kan ook voorkomen dat je meegaat om tijdens draaidagen ondersteuning te bieden.

Je hebt talent voor esthetiek, hebt een scherp oog voor (grafisch) detail en bent gewend om secuur te werk te gaan. Jij maakt het liefst gewaagde muziekkeuzes en ‘praatje-plaatje’ monteren komt niet in jouw woordenboek voor.

We vinden het belangrijk dat jij net als wij gevoel hebt voor het vertellen van een echt verhaal. Een ijzersterke inhoud waarbij jij de hoofdpersoon perfect kunt karakteriseren in jouw montage, vind je dan ook veel meer waard dan gimmicks en trucs. Je geeft net als wij de voorkeur aan thema’s die jou raken en wil bovenal een mooi verhaal vertellen.

Wat bieden we?

 • Een stage waarbij je wezenlijk onderdeel bent van het team
 • Een inspirerende werkomgeving in het oude station van Delft
 • Begeleiding van ervaren editors – wij investeren graag tijd om jouw werk te evalueren
 • Elke maand een stoelmassage (ja, echt)
 • Stagevergoeding
 • De kans om je carrière na je stage bij ons voort te zetten

Wie worden je collega's?

Waarom werk je bij Captains?

Omdat ik uiteindelijk toch gezwicht ben voor het aanhoudende charmeoffensief van Jop, die me wist te overtuigen dat ik in een team mooiere dingen kon maken dan alleen. Geen moment spijt van gehad overigens. Nu mag ik me elke dag omringen met een geweldige groep talenten.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Na de Hogeschool voor de Kunsten ben ik bijna tien jaar freelance film en tv editor geweest.

Wat doe je in je vrije tijd?

Muziek maken, schilderen, Captains m’n wil opleggen met Red Alert.

Chiel Verbakel (33)

Head of Video
Waarom werk je bij Captains?

Na mijn opleiding ben ik meteen bij een detacheringsbureau voor editors gaan werken. Na een klein half jaartje kwam ik terecht bij Captains, toen nog in Den Haag. Hier had ik het zo naar m’n zin dat ik al gauw de overstap maakte. Nu, na bijna drie jaar, heb ik nog altijd geen spijt van deze keuze.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb in 2018 mijn opleiding International Media & Entertainment Management afgerond in Breda. Vervolgens ben ik dus bij een detacheringsbureau aan de slag gegaan als editor. Hier werkte ik op de meest uiteenlopende plekken, van Shownieuws tot het WK basketbal.

Wat doe je in je vrije tijd?

Deze voormalig Brabander woont sinds een klein half jaartje in de prachtige binnenstad van Delft. Dus mijn vrije tijd bestaat nog steeds voornamelijk uit ontdekken hoe ik moet koken en hoe ik een wasje kan draaien. Voor de rest probeer ik mezelf af en toe naar de Basic-Fit te slepen. En ik pijnig mezelf door op zondagen naar de Kuip te gaan om naar Feyenoord te kijken.

Nino Doornbos (24)

Editor
Waarom werk je bij Captains?

Om met een leuke talentvolle groep mensen aan toffe projecten te werken!

Wat heb je hiervoor gedaan?

Afgestudeerd aan het SintLucas. Reizen door Zuid – Afrika, Azie en Oost-Europa. Werken als freelance video creator.

Wat doe je in je vrije tijd?

Biertjes drinken

Boyd Helderton (23)

Editor

Over Captains

Captains is een mediabedrijf. Onafhankelijk. Met een eigen redactie. Producerend voor social media, TV en streamingdiensten. 

Ons team maakt films, video’s en formats die resoneren. Producties die impact maken omdat ze oprecht zijn. 

Over ons

Solliciteren

Stuur je CV en motivatiebrief naar werkenbij@captains.nl.

Iedereen is anders en we willen dat dit terug te zien is in ons werk. Dat waarborgen vraagt om een diverse organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Sollicitatieproces

Sollicitatie

Nadat je je CV en motivatiebrief hebt gestuurd, zullen deze beoordeeld worden door één of meerdere captains. We doen onze best om zo snel mogelijk persoonlijk te reageren. Uiterlijk binnen 2 weken hoor je van ons.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek (digitaal)

Heb je ons weten te overtuigen dan nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Dat doen we digitaal via Google Meet. Doorgaans zullen hier 2 captains bij aanwezig zijn.

Sollicitatieproces

Tweede gesprek (in Delft)

Binnen een week laten we weten wat we van het gesprek vonden. Als we denken dat je een captain kunt worden, nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Waarschijnlijk met twee captains die je nog niet ontmoet hebt.

Sollicitatieproces

Derde gesprek of arbeidsvoorwaardengesprek

Binnen een week hoor je van ons. Soms twijfelen nog en volgt een derde gesprek, maar meestal zullen we je nu een contractaanbod doen.

Sollicitatieproces

Captain

Leuk, een nieuwe collega!

Interessante stage?

Solliciteer nu!
Vacature delen