vacature

Stage Redactie

Vanaf september zijn wij op zoek naar een nieuwe stagiair research en redactie. Iemand die een ijzersterke inhoud neer kan zetten en bij wil dragen aan de mooiste producties van Captains!

Solliciteren

Wie zoeken we?

Jij

 • Hebt een scherp oog voor goede verhalen en je begrijpt als geen ander wat een goed verhaal een goed verhaal maakt.
 • Bent sociaal zeer sterk: zelfs door de telefoon bouw je met iemand in no time een fijne band.
 • Draait je hand niet om voor productionele taken.
 • Denkt onconventioneel, durft dingen anders te doen.
 • Bent ondernemend en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Kent de nieuwe media.
 • Neemt je vak heel serieus, maar jezelf iets minder.
 • Voldoet misschien nog niet helemaal aan alle functie-eisen maar bent zó enthousiast dat je toch gewoon contact met ons opneemt.

En dit ga je doen

Vacature

Captains is altijd op zoek naar nieuw, jong talent. Omdat we jou willen leren kennen, we je bij ons team willen voegen en we gebruik willen maken van je frisse blik. Als stagiair redactie & research word je onderdeel van het redactieteam. Daarnaast ben je vaak op pad voor voorgesprekken en interviews. Vind je het te gek om op een filmset te staan? Dat kan! Bijt je je liever vast in research? Ook dat is goed. Je helpt bij het bedenken, ontwikkelen én produceren van videoproducties voor onze klanten en bent daarbij volwaardig onderdeel van ons team.

Wat bieden we?

 • Een fulltime aanstelling (32-40 uur) vanaf 1 september voor 5 maanden. In overleg is korter of langer ook mogelijk.
 • Een toegewijd en vrolijk team
 • Veel vrijheid. Je bepaalt je eigen werktijden, mag op andere afdelingen binnen Captains meekijken en krijgt de kans om veel besluiten zelf te nemen.
 • Een fijne werkomgeving. We hebben geen managementlagen en vinden blije medewerkers het allerbelangrijkste dat er is.
 • Een stagevergoeding inclusief heerlijke lunch
 • Elke maand een massage (ja, echt!)

Wie worden je collega's?

Waarom werk je bij Captains?

Ik zocht naar vrijheid om dingen te maken en te ondernemen. Maar dan met leuke mensen samen. En… Ik als Haagse was heel blij te zien dat er in mijn omgeving – niet in Amsterdam of Hilversum – zo’n club mensen zich aan het vestigen was. Daar wilde ik bij!

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik werkte op de redactie van kinderprogramma’s bij de NPO.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik heb ongeveer 70 planten, die vragen wel wat tijd. En ik hou van nieuwe dingen leren. Nu leer ik saxofoon, zeilen en kleding naaien. Maar tegen de tijd dat iemand dit leest, ben ik vast ook weer met een nieuw projectje bezig. Tarotkaarten ofzo.

Lucy van Gaalen (27)

Hoofdredacteur
Waarom werk je bij Captains?

Omdat je hier samen met een team van getalenteerde, gedreven én leuke collega’s mag werken aan toffe projecten. Verder lach ik hier bij Captains minimaal 3 keer per dag. (Meestal nog wel wat vaker.)

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik ben afgestudeerd in de richting advertising aan de Willem de Kooning Academie en werkte als communicatieadviseur en freelancer.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd vind je me vaak in de kringloop, op het strand of in de zee.

Marlou Wirken (27)

Creative Director

Over Captains

Captains is een mediabedrijf. Onafhankelijk. Met een eigen redactie. Producerend voor social media, TV en streamingdiensten. 

Ons team maakt films, video’s en formats die resoneren. Producties die impact maken omdat ze oprecht zijn. 

Over ons

Solliciteren

Stuur je CV en motivatiebrief naar marlou@captains.nl

Iedereen is anders en we willen dat dit terug te zien is in ons werk. Dat waarborgen vraagt om een diverse organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Sollicitatieproces

Sollicitatie

Nadat je je CV en motivatiebrief hebt gestuurd, zullen deze beoordeeld worden door één of meerdere captains. We doen onze best om zo snel mogelijk persoonlijk te reageren. Uiterlijk binnen 2 weken hoor je van ons.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek (digitaal)

Heb je ons weten te overtuigen dan nodigen we je uit voor een eerste kennismaking. Dat doen we digitaal via Google Meet. Doorgaans zullen hier 2 captains bij aanwezig zijn.

Sollicitatieproces

Tweede gesprek (in Delft)

Binnen een week laten we weten wat we van het gesprek vonden. Als we denken dat je een captain kunt worden, nodigen we je uit voor een tweede gesprek. Waarschijnlijk met twee captains die je nog niet ontmoet hebt.

Sollicitatieproces

Derde gesprek of arbeidsvoorwaardengesprek

Binnen een week hoor je van ons. Soms twijfelen nog en volgt een derde gesprek, maar meestal zullen we je nu een contractaanbod doen.

Sollicitatieproces

Captain

Leuk, een nieuwe collega!

Interessante stage?

Solliciteer nu!
Vacature delen