Menu Close

Força Koeman III: The Climax

Força Koeman III trailer

De opdracht

Força Koeman III is het laatste deel van de docuserie over Ronald Koemans avontuur als hoofdtrainer van FC Barcelona. In dit slotdeel van de trilogie volgen we de laatste maanden voor het ontslag van de beroemde coach en zien we hoe zijn wens om te slagen bij zijn droomclub uiteen spat. 

‘Ik heb alles gegeven in de anderhalf jaar dat ik er zat’, vertelt Koeman. ‘Na mijn ontslag bij FC Barcelona heb ik besloten om helemaal geen interviews te geven en radiostilte te houden. Ik wil mijn verhaal één keer goed doen. Eenmalig het hele verhaal. Dat heb ik gedaan en dat is ook wat je gaat zien in deze laatste drie delen.’

Voor de serie werkten we, naast atletenmanagement Wasserman, tevens samen met Barça Studios, de mediatak van FC Barcelona. De camera’s konden zodoende ook binnen de club draaien, waardoor we uniek materiaal hebben kunnen vastleggen. Onder meer de wedstrijdbespreking van Koeman met het team voorafgaand aan de clash met Real Madrid hebben we van zeer dichtbij meegemaakt.

Reacties

“Na al eerder twee seizoenen samen met Chiel gemonteerd te mogen hebben, stonden we in seizoen 3 voor een uitdaging. Een nieuw voetbalseizoen stond voor de deur, maar we wilden voorkomen dat de vertelling hiervan hetzelfde zou zijn als in eerdere afleveringen. Door te experimenteren in tempo en gewaagdere muziekkeuzes denk ik dat we een verfrissend seizoen op de plank hebben gelegd, die nog wel in lijn is met de rest van de serie.

Persoonlijk gezien ben ik het meest trots op de El Clásico scène in aflevering 2. Hoe maak je een wedstrijd nou spannend om naar te kijken, terwijl het gros van de kijkers al weet dat FC Barcelona onderuit gaat tegen Real Madrid? Tel daarbovenop nog eens de rijke mix van drie camerastandpunten, tweetalig commentaar, geluidseffecten én muziek en je hebt een enorme puzzel voor je neus liggen.

Na een hoop mislukte probeersels en aardig wat hoofdpijn, denk ik dat er een scène ligt die van begin tot eind de spanning goed weet vast te houden. Ik had in ieder geval een hoop plezier aan alle Captains die met open mond voor het eerst naar deze scène keken.”

Nino Doornbos – Editor

“Vanuit het perspectief van ons, de makers, was dit een ultiem project. We zaten in het vliegtuig toen hij naar Barcelona vloog om zijn droom te verwezenlijken en we waren erbij toen het avontuur eindigde. En alles wat ertussen gebeurde, is een geweldige achtbaan geweest. In zo’n afgesloten wereld, vol met sponsorbelangen, bij een man die zelden iets van zichzelf laat zien zó dichtbij komen, is een bijzondere prestatie van ons team. Alles viel samen.”

Jop Goslinga – Executive Producer

Team

Executive Producer:

Jop Goslinga

Director:

Chiel Verbakel

Editor:

Nino Doornbos

Creative Producer:

Kasper van Beek

Camera:

Nando Dullaart
Lars Ham

2nd Camera:

Rik Komaromi
Boyd Helderton

Itemregie:

Lucy van Gaalen

Interviews:

Edwin Winkels
Stefan Valk
Lucy van Gaalen

Series Design:

Christian Kasius

Redactie:

Nils von der Assen
Maria Gertsen
Luciá Pellitero

Line Producer:

Frank van der Stelt

Producers:

Sofie Goslinga
Thijs Schreuders

Special Producer:

Stefan Valk

First AC:

Patrick Rietveld

Gaffer:

Berend Holtkamp

Color & Audio:

Mengwerk

Music Composing:

KH Music

Finance:

Nada Kreber

In samenwerking met:

Wasserman

Productiefoto's