Menu Close

Maestro Koninklijke Harmoniekapel

Koninklijke Harmoniekapel

De Koninklijke Harmoniekapel zal Delftenaren meenemen in het verleden, heden en de toekomst. Speciaal voor Delft laat de Koninklijke Harmoniekapel een muziekstuk componeren. Dit muziekstuk kan alleen tot stand komen door de samenwerking met de bewoners van Delft, de gemeente Delft en verschillende organisaties binnen Delft, waaronder Captains als content-partner. Samen met de Nieuwe Kerk organiseert de Koninklijke Harmoniekapel de weergaloze gala-wereldpremière van Lux Futura.

De Koninklijke Harmoniekapel Delft organiseert een Maestro evenement in de Nieuwe Kerk waarin enkele bekende en minder bekende Delftenaren het dirigeerstokje overnemen.
Captains brengt de verhalen van de drie deelnemers in beeld, van het moment dat zij voor het eerst het orkest het voor hun gekozen stuk krijgen te horen, tot aan het moment dat ze zelf mogen optreden voor een groot publiek in de Nieuwe Kerk.

In de jury zitten naast de oorspronkelijke dirigent Erik Visser ook de Burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveld en Berry Visser, oprichter van Mojo Concerts. Captains maakt de aftermovie van deze schitterende avond en geeft deze cadeau aan de stad Delft. Symbolisch gebeurt dit tijdens een bezoek van de Burgemeester en Wethouder Bas Vollebregt op het kantoor van Captains.