Menu Close

Lancering nieuwe docu-serie Jamal

Eind oktober is onze nieuwe documentarieserie Jamal gelanceerd op Streamz in België. In de driedelige serie volgen we kickbokser Jamal Ben Saddik in zijn droom om wereldkampioen te worden.

Geruime tijd volgden we de Vlaams-Marokaanse kickbokser in zijn bewogen leven. Het werd een bijzondere productie, want wat oorspronkelijk een half jaar filmen moest zijn, werd 2 jaar. Jamals leven nam bizarre wendingen, en wij mochten alles van heel dichtbij vastleggen. Het resultaat is een intiem en spannend sportverhaal over de hoeveelheid tegenslagen die een mens kan verdragen.

De serie ontwikkelde Captains in co-productie met Scenery voor Streamz en is daarmee de eerste original die Captains voor de Belgische markt maakt. De serie zal dit najaar ook in Nederland te zien zijn. Regie was in handen van Duco Coops.

Lucy van Gaalen, producent van de serie: “Jamals leven draaide tijdens het filmen steeds met 180 graden, het was een grote lenigheidsoefening voor ons team om steeds opnieuw mee te bewegen. Dat is in documentaire natuurlijk vaak, maar in dit geval was elk onderdeel onvoorspelbaar. Ik ben er trots op dat het ons is gelukt om ondanks alle onzekerheden een heel persoonlijk en intiem verhaal te maken. Juist óók voor de niet-sportliefhebber, want dit gaat over de veerkrachtigheid van een mens, met universele tegenslagen.”

Bekijk hieronder de trailer van de serie